Ţuca Florentin

Avocat Asociat Coordonator, Fondator al Ţuca Zbârcea & Asociaţii
Bucureşti

Casa de avocatură:

Țuca Zbârcea & Asociații

Poți vedea toți avocații casei Țuca Zbârcea & Asociații aici, precum și lista completă de servicii oferite.

Contactează-mă

envelope-fill icon florentin.tuca@tuca.ro

Sediu cabinet

Str. Nicolae Titulescu nr. 4-8, America House, Aripa de Vest, Et. 8, Sector 1

Educație

Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept (licenţă în Drept, 1993)
Doctor Magna cum laude, titlul lucrării de doctorat „Parteneriatul Public-Privat în România” (2007)

Experiență profesională

Din martie 2005, Avocat asociat coordonator („Managing Partner”) al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi unul dintre avocaţii fondatori ai firmei
1995 – 2005, Avocat asociat/Avocat asociat coordonator al Muşat & Asociaţii
1996 – 1999, Preparator al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti

Florentin ŢUCA este avocat asociat coordonator al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi fondator al firmei de avocatură. El a fost implicat în numeroase procese de privatizare, printre care primele privatizări din sectorul bancar din România, asocieri în participaţiune, fuziuni şi achiziţii, precum şi în procese complexe de reorganizare şi restructurare de societăţi. Totodată, el este specialist în proiecte PPP, concesiuni şi achiziţii publice şi deţine o experienţă vastă în amendarea și îmbunătățirea cadrului legislativ, fiind implicat în elaborarea unor proiecte normative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar, noile coduri etc.) și deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor. Publică în mod frecvent articole de interes pentru societatea civilă, atât pe blogul personal www.florentintuca.ro, cât și în diverse reviste și publicații, inclusiv online și este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) și „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). A participat în calitate de lector la numeroase conferințe și forumuri interne și internaționale pe teme actuale din domeniul juridic, organizate de instituţii private sau de către instituții din mediul academic. În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year" de publicaţia londoneză The Lawyer.

Domenii de practică

Drept societar şi comercial Fuziuni şi achiziţii Drept administrativ și fiscal Drept comercial

Afilieri

Fuziuni şi achiziţii, privatizări; drept societar şi comercial; arbitraje internaţionale; PPP, concesiuni şi achiziţii publice; redactare acte normative.

Construim încredere și oferim rezultate extraordinare